e-mail: info@chirurgennoordwest.nl

Opleiding heelkunde

De afdelingen chirurgie in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar hebben sinds jaren een opleiding Heelkunde.

Lees meer

Arts-assistenten

Arts-assistenten zijn afgestudeerde artsen die op de afdeling Heelkunde werken. Zij zijn in opleiding tot chirurg.

Lees meer

Co-assistenten

Co-assistenten zijn medisch studenten in het laatste jaar van de studie Geneeskunde.

Lees meer

Opleiding heelkunde

De afdelingen chirurgie in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar hebben sinds jaren een opleiding Heelkunde. Dit houdt in dat, in samenwerking met het Vrije Universiteit Medisch Centrum, afgestudeerde artsen worden opgeleid voor het specialisme Heelkunde, een opleiding die in totaal zes jaar duurt. Drie à vier jaar van deze opleiding wordt in de genoemde ziekenhuizen doorgebracht.
De opleiders zijn dr. A. Demirkiran (RKZ) en dr. K.J. Ponsen (NWZ).

Hier vindt u een overzicht van de in Alkmaar en Beverwijk opgeleide arts-assistenten vanaf 1992.

Arts-assistenten

Arts-assistenten zijn afgestudeerde artsen die op de afdeling Heelkunde werken. Zij zijn in opleiding tot chirurg. Op de polikliniek houden zij spreekuur, doorgaans samen met één van de chirurgen. Op de verpleegafdeling zijn zij verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze lopen met de verpleegkundige visite, zelfstandig of met één van de chirurgen. Op de operatiekamer assisteren zij of opereren samen met één van de chirurgen. Arts-assistenten in opleiding opereren ook zelfstandig, geautoriseerd door de chirurgen. Dat wil zeggen dat zij daartoe bevoegd zijn na erkenning van hun bekwaamheid door de chirurgen. Ook op de afdeling Spoedeisende Hulp zijn arts-assistenten werkzaam. Zij zorgen daar voor de eerste opvang en behandeling van patiënten. Arts-assistenten zijn een belangrijke vaste schakel binnen de kliniek voor u en de behandelend chirurg. Zij zijn degenen bij wie u met uw dagelijkse vragen terecht kunt. Indien u direct contact wilt hebben met één van de chirurgen, is dat natuurlijk altijd mogelijk. U kunt dat aan de arts-assistent of de verpleegkundige kenbaar maken.

Co-assistenten

Co-assistenten zijn medisch studenten in de laatste fase van de studie Geneeskunde. Zij hebben het theoretisch gedeelte van de opleiding achter de rug en doen gedurende twee tot drie maanden op de afdeling Heelkunde praktische ervaring op. Zij verrichten vaak het vooronderzoek. Het is vanzelfsprekend dat zij nog niet op al uw vragen een passend antwoord kunnen geven.